Information

Det här är en historiksida över i stort sett alla svenska fotbollsklubbar genom tiderna. Från Karesuando i norr till Smygehuk i söder, från Allsvenskan till division 8.

Vill du se hur det har gått för ditt favoritlag eller påminna dig hur det gick när du spelade så kan du se det här, säsong för säsong. Efter årtalet kommer tabellplacering och inom parentes antal lag i serien sedan kommer divisionstillhörighet och namn på serien.

En liten berättelse hur fotbollen började i Fagersta...

Ett första försök att starta en förening i Fagersta gjordes redan 1901 men den självdog p.g.a. att det bara blev ordföranden och sekreteraren kvar i föreningen. Initiativtagaren hette Klas Ahlberg.

1907 bildades Fagersta BK som spelade fotboll på en åker som bruket upplät åt dem, löpartävlingar avgjordes på marknadsplatsen vid torget.
Det berättades att när spelarna var ute på träningsrundor i sina träningsdräkter i utkanten av Fagersta så fick dem ett följe av ett tiotal brukspojkar som slängde glåpord efter dem. ”Nu ä de en idiot ute å spök seg igen” kunde dom ropa efter spelarna.
Klubben upphörde 1909.

1911-13 fanns ett fotbollslag i Fagersta som kallade sig Stjärnan och 1913 bildades ett annat lag med namnet Diana. Den första matchen mellan dem två slutade med seger för Stjärnan med 15-1. Diana blev sedan stommen till Fagersta AIK som bildades den 1 mars 1915.

Senaste NyttIntressanta faktasiffror

Antal klubbar: 7654 stycken
Antal aktiva klubbar: 1462 stycken
Antal lag: 12518 stycken
Antal loggor: 4650 stycken
Antal gamla loggor: 763 stycken
Antal serier: 30714 stycken
Antal resultat: 191354 stycken

Senaste 30 dagarna
Nyinlagda klubbar: 51 stycken
Uppdaterade klubbar: 67 stycken